virtuaalitalli - a sim-game stable

JARDINERIA
VH-00967klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

ROTU: hackney
SUKUPUOLI: tamma
SYNTYNYT: 12.04.2005 VHKR
SÄKÄKORKEUS: 153cm
VÄRI: rautias sabino
MERKIT: pt vej+mtj ksk vko
OMISTAJA: Kerppa, RDN Hevoskasvatus
EX-OMISTAJA: Wenla, Sidéral
KOULUTUS: Ko Helppo B, Re 70, valjakko


LUONNE

Rita on mukava, lempeä tamma, joka suhtautuu kaikkeen vastaantulevaan rauhallisesti. Emältään se on vissiin perinyt nöyrän ja miellyttämishaluisen luonteen, ja välillä Rita on jopa lähes raivostuttavan yksimielinen siitä, mitä siltä pyydetään. Ritan hoitaminen sujuu kuin oppikirjoissa, ei mitään sähläämistä eikä oikuttelua, se pitää ronskeista otteista harjatessa, ja seisoksii yleensä puolinukuksissa vesikarsinassa nauttien täysin siemauksin. Rita on hyvin ihmisrakas, ja sen uskaltaa antaa ihan kenen vain käsiin, ja se suorastaan rakastaa lapsia! Rita on kärsivällinen "opetushevonen", joka kestää kaiken pään taputtelusta hännässä roikkumiseen ja vatsan alta kulkemiseen..

Rita ei siis tunnu ikinä säikkyvän mitään, mutta on silläkin sellaisia asioita, joita se vähän katselee, ennenkuin suostuu ohitse kulkemaan. Suurimpia kauhun aiheita ovat muovipussit, mistähän lie sekin kauhu tammaan iskenyt..? Kuljettamiset, taluttamiset ja muut hommat sujuvat ongelmitta, ainoa juttu on se, että jos tamman jättää karsinaan loimi päällänsä ilman, että se on hirtetty miljoonalla vyöllä kiinni, on tamma luultavasti sen saanut selästään siihen mennessä, kun seuraavan kerran kuljet karsinan ohitse. Rita kiintyy todella hoitajaansa ja siltä saa aina ihanan lempeän vastaanoton tallille tullessaan.

Rita on myös erittäin sosiaalinen laumaeläimenä, ja kun sillä on tarhakaverina kaksi tammavarsaa, se toimii niille kuin sijaisäitinä.. Rita on aina päätä pahkaa rapsuttelemassa muiden kanssa, ja se tykkää lempeästä tarhaseurasta, jossa sen ei tarvitse kuin seisoksia ja katsella muiden tohinoita. Varsatkin ovat tuntuneet ymmärtävän, että Rita on paras leikkikaveri silloin kun haluaa rapsuttelua. Vaikka Rita onkin sosiaalinen eläin, ei sille silti tuota mitään ongelmaa yksinoleminenkaan, ja sen voi huoletta jättää tarhaankin viimeisenä seisoksimaan ilman pelkoa, että se yrittää tarhasta tulla lävitse.

Ratsunakin Rita on mukava, vaikkei siitä koskaan luultavasti tulekaan sen enempää koulu- kuin esteratojenkaan loistavinta tähteä. Parhaimmillaan Rita onkin valjakkohevosena ja siihen lajiin pyrimmekin panostamaan kaikkein eniten. Onhan se rodultansa sekä suvultansa täysi valjakkohevonen.. Ritalla on hieman pomputtava ravi, ja kestää aikansa, että siihen osaa mukautua kunnolla, laukka taasen on ihanan keinuvaista. Esteillä Rita on hieman kömpelö, ja se pitää tuoda esteelle täydellisesti, muuten voi käydä hullustikin. Mutta kouluratsastuksessa Rita on ratsuna vahvimmillaan, vaikkei siinäkään varsinaisesti loista. Valjakossa se on siis kaikkein paras, se virtaa niinkuin geeneissäkin jo..


JÄLKIKASVU

KILPAILUMENESTYS
  • Edellisellä omistajalla kisatuista parhaat:
  • 02.10. VVJ Ajaton, avoin hevosvaljakko, 2/9
  • 03.10. VVJ Edenelle Ponies, avoin hevosvaljakko, 2/10
  • 20.10. VVJ Edenelle Ponies, avoin hevosvaljakko, 2/10
  • 21.12. VVJ Harhalampi, 4/26
  • 23.02. VVJ Cecam Shetlands, noviisien hevosvaljakko, 16/18
  • 26.02. VVJ FSRa, avoin hevosvaljakko, 6/15
  • 03.03. VVJ Jing-Jang, avoin hevosvaljakko, 1/10
  • 11.03. Schecke Ponys, avoin hevosvaljakko, 1/7

SUKUTAULU

isä:
Jamon ZE
ii. Jirasva iii. -
iie. -
ie. Amasra ZE iei. -
iee. -
emä:
Danzaria
ei. Daltoniano W eii. -
eie. -
ee. Rina eei. -
eee. -

Ritan isä, Jamon ZE on nykyään ranskassa asustava valjakkohevonen, joka on kisaillut aina EM-tasolla asti ihan menestyksekkäästi parivaljakossa, se on myös kantakirjattu II-palkinnolle, pisteen päähän ykkösestä. Ii. Jirasva on sekin kantakirjahevonen, mutta toisin kuin poikansa, on se toiminut lähinnä näytöshevosena niin yksikkönä kuin jopa nelivaljakkonakin, joten orin on täytynyt olla yhteistyökykyinen. Ie. Amasra ZE taasen on toiminut lähinnä siitostammana, sillä onkin kaksi jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä sekä viisi kantakirjattua tammajälkeläistä, yhteensä Amasralla varsoja on 10 kipaletta. Amasra on myös kantakirjattu, ja se on hieman kierrellyt varsoineen kaiken maailman show-näyttelyitä.

Emän puolelta taasen tulee vastaan ensimmäisenä Ritan emä Danzaria, joka on myös ollut lähinnä show-näyttelyiden kuningatar, jonka lisäksi se on jättänyt jälkeensä kuusi varsaa. Danzaria on kantakirjattu huimalla I-palkinnolla! Ei. Daltoniano W on toiminut niin menestyvänä valjakkohevosena, show-hevosena kuin isäoriinakin, Daltoniano W on suurikokoinen ja näyttävä hevonen, jota onkin käytetty paljon hackneyiden koon suurentamiseen. Ee. Rina on tavallinen perhehevonen, kantakirjattu kuitenkin, ja se on omistajaperheensä jäsenten kanssa kisaillut niin esteitä, koulua kuin valjakkoakin, kuten käynyt myös show-näyttelyissä, mutta sellaisia helppoja luokkia ja melko lyhyeksi kisakalenteri on silti jäänyt.


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Dunroth Farms