virtuaalitalli - a sim-game stable

ASTALDO OD
*kuollut 26.02.2007


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

rotu: oldenburg
sukupuoli: ori
syntynyt: 22.02.2005 VHKR
säkäkorkeus: 166cm
väri: musta
merkit: tia vej vsk kjko oej+mtj psk kjko
omistaja: Kerppa, Poem's Warmbloods
kasvattaja: Oldenburg Siittola Dragonfly
koulutus: Ko Intermediaire II, Re 110

LUONNE

Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna tässä on lupsakka nallekarhu, joka tykkää enemmän rapsutuksista kuin tammoista.. siis ihan oikeasti. Dodo on sellainen sylivauva, ettei uskoisi oriksi ikinä, se kun on perässävedettävä tai oikeastaan sitä pitää melkein työntää maastakäsin, jos sen haluaa liikkeelle. No ei vaiskaan. On Dodo ihan pirteä liikkuja, kunhan hoitaja on täysillä mukana hommassa, muutoin Dodokin hidastelee ja katselee vain kaikessa rauhassa maisemia. Se tarvitsee kokoajan tukea ja turvaa omasta ihmisestään vieraissa paikoissa liikuttaessa, ja kotona se tykkää muuten vaan, kun sillä on seuraa. Ratsuna se onkin sitten hieman itsenäisempi ja "mukavampi" tapaus, ei ollenkaan niin hirveän riippuvainen kaikesta mitä sille sanotaan. Lieneekö sitten hyvä vai huono puoli? Dodo on myös erittäin herkkä poika, ja jos sille suuttuu, hyppää se seinälle murjottamaan.

Hoitaessa Dodo seisoksii raukeana paikoillaan, vaikka sitten karsinassa ja ovi sepposen selällään aukinaisena, ei Dodoa kiinnosta. Sitä kiinnostaa vain se, mitä rakas ihminen sen kanssa touhuaa, ja se keskittää kaiken huomionsa hoidosta nauttimiseen korvat kokoajan puolilurpsahdellen kuuntelemassa touhua. Dodo on saatu opetettua hyvin kasvattajansa luona, ja se onkin kiva hoitaa siinäkin mielessä, että se nostaa jalkansa pelkästä käskystä kunhan se huomaa vain, minkä jalan luona olet, samoin se väistää pelkästä käskystä ihan mukavasti. Dodo on kova poika piehtaroimaan karsinassa ja ulkona, ja siinä onkin yleensä putsattavaakin sen edestä, että pojalle tarjoutuu reilusti aikaa nautiskelulle. Dodo pitää myös pesuruljanssista, tosin sen mielestä olisi ehkä hieman hauskempaa harrastaa vesileikkejä kuin olla vain pestävänä, joten se ilahtuu aina kovasti, jos letkun pään osoittaa sen turvalle ja se saa heitellä vettä mielensä mukaan.

Taluttaessa riittää siis ihan tavallinen riimunnaru kiinnitettynä riimun alalenksuun, ja jos poika meinaa käydä "hurjaksi" (tietääkö se edes mitä hurjana olo tarkoittaa?) riittää narun kiepautus turvan ympärille hillitsemään Dodon menot. Dodo tykkää käydä metsässä kävelyllä hoitajan kanssa aina päivätyön päätteeksi tai sitten ihan aikaisin aamusta sekä myöhään illalla, se tykkää kun se saa tutkia ojienvarsia ja välillä nappaista jokusen ruuanmurusen matkalta suuhunsa. Kengittäjän kanssa ei ole vissiinkään ollut oikeastaan koskaan muuta ongelmaa kuin se, että Dodo tykkää leikitellä kengittäjän lahkeiden vyön päällä ja välillä saattaa vähän kiskaistakin siitä.. se ei varmasti ole kengittäjän mielestä kovinkaan mielekästä ;) Kuljetustilanteissa Dodo tuppaa vielä hieman hermostumaan, mutta autoon se menee suhteellisen helposti, kunhan se huomaa, että avustajia on tarpeeksi saamaan sen vaikka sitten väkipakolla sinne autoon. Mutta ilman matkaseuraa ei Dodo matkusta todellakaan hyvin, vaan huutelee vain kokoajan surkeana kavereiden perään!

Yleisesti ottaen Dodo on siis reippaampi hevonen ratsastaa kuin käsitellä maasta käsin, se tykkää työskennellä oikein hikisestikin ja nauttii uusien asioiden oppimisesta, siitä huomaa selkeästi, kuinka se on tyytyväinen itseensä opittuaan pitkän uurastuksen jälkeen uuden "tempun". Dodo ei ole kaikkein herkin hevonen ymmärtämään tarkoitustasi, mutta sitten kun se sen kerran ymmärtää, jää se takaraivoon niin selkeästi, ettei sitä saa sieltä pois edes haluamalla.. Dodo on perinyt vanhemmiltaan kouluhevosen askellajit ja oikeastaan melkeinpä kaikki askellajit ovat erittäin lennokkaita, tahdikkaita ja paljoa vähemmän maahansidotut askeleet olisivat jo leijumista tyystin! Mutta on selässäkin sitten tehtävä työtä, että tuossa joustavan lennokkaassa ravissa sekä eteenpäinpyrkivässä laukassa pystyisi istumaan kunnolla satulassa ja vaikuttamaan myös istunnallaan. Dodo kun kuuntelee hyvin myös istuntaasi, täytyyhän sen kilpailusuorituksen aikana näyttää siltä, että se tekee hommansa ilman pyytämistä..

Kouluraadanta siis sopii pojalle oikein hyvin, mutta entäs esteet sitten? Vaikka poika on sekä perinnöltään, että ihan omassa persoonassaankin täysi kouluhevonen, niin kyllä se silti osaa myös hypätä.. ei nyt ehkä ihan sillä kaikkein kauneimmalla ja tyylipuhtaimmalla tavalla, mutta kyllä se silti melko kepeästi tuollaisen 110 sentinkin radan suorittaa, yksittäisenä sen kanssa on jumppasarjan perässä hypätty jopa 130 senttinen okseri! Dodo innostuu yleensä estetunnin alussa melkoisesti ja muutamat ekat hypyt on melkoista keskustelua lähestymisvauhdista ja hyppykohdasta, mutta alkuinnostuksen jälkeen sen into lopahtaa aina sen verran, että hallittavuus tulee takaisin ja poika kuuntelee jokaista apuasi - sitä pitää melkein kannustaa hyppäämään, että päästäisiin esteestä ylitsekin. Maastoillessa Dodo on rennon rauhallinen ja pistää menemään letkein pitkin askelin kokoajan maisemaa ihaillen ja lintuja tiiraillen. Se ei oikein osaa ottaa laukkasuorista kaikkea irti, ja sen takia sen kanssa harvemmin lähdetäänkään viivoille muiden hevosten seuraksi.. Dodo ei vain ole kovin kilpailuhenkinen.

JÄLKIKASVU
>> 08.08.2005 o. Thym de Poemé, e. Elbereth OD
>> 10.10.2005 o. Poem's Youngster, e. Bohemian Rhapsody CF
>> 20.10.2005 t. Calla de Poemé, e. Über von Radon
>> 22.02.2006 t. Mariss de Poemé, e. Elbereth OD
>> 05.07.2006 t. Vanessa de Poemé, e. Über von Radon
>> 08.07.2007 o. Alvar de Poemé, e. Poem's Xandria

KILPAILUMENESTYS
>> 15.07. KRJ-CUP, Nétts, Intermediaire I, 62/118
>> 27.07. DHB Show Board, Intermediaire II, 2/9 (vs. 3 000v€)
>> 01.08. KK Cevalo, Intermediaire II, 6/13
>> 02.08. KK Apollonia, Intermediaire I, 15/58
>> 08.08. KK Cevalo, Intermediraie II, 3/15
>> 11.08. DHB Show Board, DHB Warmblood Day Intermediaire II, 1/9 (banneri)
>> 15.08. KK Cevalo, Intermediaire II, 5/15
>> 15.01. Schecke Ponys, Intermediaire I, 23/35
>> 17.01. Cecilié Stud, Intermediaire I, 7/14
>> 30.01. Classic Trakehners & Fjords, Intermediaire I, 25/30
>> 09.02. Schecke Ponys, Int/Re 110/Me 100, 3/11
>> 20.02. KRJ Seura AAR, Intermediaire I, 3/30
>> 25.02. Schecke Ponys, Intermediaire I, 4/15
>> 01.03. KRJ Kaviopolun Ratsastajat, Intermediaire I, 1/45


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

SUKUTAULU

isä:
Gewinner I
ii. König vom Hügel iii. Geschmack
iie. Lilie vom Tal
ie. Gänsenblümchen iei. König
iee. Osterglocke
emä:
Quality Girl
ei. Munder eii. -
eie. -
ee. Quality Mabel eei. Friendship
eee. -


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Highlife Farm